Tuesday, July 16, 2024
25.8 C
Skopje

СТРАШНА ТРАГЕДИЈА! Осум годишната ќерка на Даниела ја повлекло цевка од базен по што девојчето загинало во страшната несреќа во Хјустон

-Реклама-

Осумгодишната ќерка на Даниела, Алија Џако, почина на 23 март додека со семејството пливаше во базенот на познат хотел во Хјустон, кога ја вовлече одводна цевка. Сега хотелот за несреќата ги обвинува нејзините родители, кои, како што тврдат, биле „небрежни“.

Реклама

Полицијата била повикана и еден час по исчезнувањето, поради што семејството директно го обвини познатиот хотел за невнимание и механички дефект на базенот.

-Реклама-

“Многу луѓе ја коментираат нејзината мајка, дека била таму и не ја спасила. Тие рекоа дека Алија сака да ја спаси нејзината петгодишна сестра, која подоцна ја извлекол од базенот од роднина”, изјави адвокатот Ричард. рече Нава во март.

-Реклама-

Да потсетиме, девојчето со семејството пливало во базенот, а мајката на Данијела го алармирала персоналот на хотелот околу 14 часот и 50 минути кога сфатила дека нејзината ќерка ја нема.

По избезумената потрага, таа побарала од персоналот на хотелот да ја види снимката од надзорот, но раководството „го одбило нејзиното барање и објаснило дека полицијата ќе мора да биде присутна за да ги види снимките од надзорот“, се вели во извештајот.

Мајката повикала полиција која го прегледала видеото. Снимката покажала дека девојчето исчезнало под вода и никогаш не излегло на површина.

Базенот бил исцеден, а нејзиното тело било пронајдено заглавено во одводна цевка во 23 часот и 30 минути. Детето било пронајдено на околу 6 метри длабочина во внатрешноста на цевката.

Првично, мајката на Данијела поднела тужба против хотелот затоа што персоналот од кого побарала помош во моментот кога девојчето исчезнало, одбиле да ги прегледаат надзорните камери додека не дојде полицијата.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

СТРАШНА ТРАГЕДИЈА! Осум годишната ќерка на Даниела ја повлекло цевка од базен по што девојчето загинало во страшната несреќа во Хјустон

-Реклама-

Осумгодишната ќерка на Даниела, Алија Џако, почина на 23 март додека со семејството пливаше во базенот на познат хотел во Хјустон, кога ја вовлече одводна цевка. Сега хотелот за несреќата ги обвинува нејзините родители, кои, како што тврдат, биле „небрежни“.

Реклама

Полицијата била повикана и еден час по исчезнувањето, поради што семејството директно го обвини познатиот хотел за невнимание и механички дефект на базенот.

“Многу луѓе ја коментираат нејзината мајка, дека била таму и не ја спасила. Тие рекоа дека Алија сака да ја спаси нејзината петгодишна сестра, која подоцна ја извлекол од базенот од роднина”, изјави адвокатот Ричард. рече Нава во март.

Да потсетиме, девојчето со семејството пливало во базенот, а мајката на Данијела го алармирала персоналот на хотелот околу 14 часот и 50 минути кога сфатила дека нејзината ќерка ја нема.

По избезумената потрага, таа побарала од персоналот на хотелот да ја види снимката од надзорот, но раководството „го одбило нејзиното барање и објаснило дека полицијата ќе мора да биде присутна за да ги види снимките од надзорот“, се вели во извештајот.

Мајката повикала полиција која го прегледала видеото. Снимката покажала дека девојчето исчезнало под вода и никогаш не излегло на површина.

Базенот бил исцеден, а нејзиното тело било пронајдено заглавено во одводна цевка во 23 часот и 30 минути. Детето било пронајдено на околу 6 метри длабочина во внатрешноста на цевката.

Првично, мајката на Данијела поднела тужба против хотелот затоа што персоналот од кого побарала помош во моментот кога девојчето исчезнало, одбиле да ги прегледаат надзорните камери додека не дојде полицијата.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО