Tuesday, July 16, 2024
25.8 C
Skopje

„ГО ПРЕДУПРЕДУВАВ, НО ТОЈ ИНСИСТИРАШЕ ДЕТЕТО ДА ПУКА…“ Еве што раскажал сопственикот на стрелиштето каде вежбал момчето убиец

-Реклама-

Откако тој доброволно го повлече лажното сведочење во својата одбрана на главната расправа пред Високиот суд во Белград на 21 јуни 2024 година, Вишото јавно обвинителство во Белград склучи спогодба за признавање вина со обвинетиот Ратко Ивановиќ, претседател и одговорно лице на спортскиот клуб „Partizan practical Shooting“. Според признанието тој дал лажен исказ на распитот во Обвинителството на 14 јули 2023 година, во истрагата што се водеше пред ова обвинителство против обвинетиот Владимир Кечмановиќ, таткото на момчето-убиец Коста.К., за сторено кривично дело тешки дела против општата безбедност.

Реклама

Пријавениот признал дека сторил кривично дело давање лажен исказ и врз основа на овој договор ќе му биде изречена казна затвор од пет месеци кои ќе ги издржува во домашен притвор. Исто така, според договорот, обвинетиот ќе ги плати трошоците на кривичната постапка во висина што ќе ја определи судот.

-Реклама-

Јавните обвинители, обвинетиот и неговите бранители се откажаа од правото на жалба на судската одлука што ќе биде донесена врз основа на овој договор.

-Реклама-

Мајката на Коста.К., Миљана и таткото Владимир Кецмановиќ на претходните судења ја даваа својата одбрана и одговараа на прашањата на Обвинителството, судот, бранителите и оштетените, но не сакаа да одговорат на прашањата на адвокатите на оштетените.

Семејството Кецмановиќ од почетокот на оваа постапка ја негира вината.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

„ГО ПРЕДУПРЕДУВАВ, НО ТОЈ ИНСИСТИРАШЕ ДЕТЕТО ДА ПУКА…“ Еве што раскажал сопственикот на стрелиштето каде вежбал момчето убиец

-Реклама-

Откако тој доброволно го повлече лажното сведочење во својата одбрана на главната расправа пред Високиот суд во Белград на 21 јуни 2024 година, Вишото јавно обвинителство во Белград склучи спогодба за признавање вина со обвинетиот Ратко Ивановиќ, претседател и одговорно лице на спортскиот клуб „Partizan practical Shooting“. Според признанието тој дал лажен исказ на распитот во Обвинителството на 14 јули 2023 година, во истрагата што се водеше пред ова обвинителство против обвинетиот Владимир Кечмановиќ, таткото на момчето-убиец Коста.К., за сторено кривично дело тешки дела против општата безбедност.

Реклама

Пријавениот признал дека сторил кривично дело давање лажен исказ и врз основа на овој договор ќе му биде изречена казна затвор од пет месеци кои ќе ги издржува во домашен притвор. Исто така, според договорот, обвинетиот ќе ги плати трошоците на кривичната постапка во висина што ќе ја определи судот.

Јавните обвинители, обвинетиот и неговите бранители се откажаа од правото на жалба на судската одлука што ќе биде донесена врз основа на овој договор.

Мајката на Коста.К., Миљана и таткото Владимир Кецмановиќ на претходните судења ја даваа својата одбрана и одговараа на прашањата на Обвинителството, судот, бранителите и оштетените, но не сакаа да одговорат на прашањата на адвокатите на оштетените.

Семејството Кецмановиќ од почетокот на оваа постапка ја негира вината.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО