Tuesday, July 16, 2024
25.8 C
Skopje

(ВИДЕО) НЕВРЕМЕ МОМЕНТОВ ВО ОВИЕ РЕГИОНИ ВО МАКЕДОНИЈА: ПОПЛАВЕНИ УЛИЦИ, СИЛЕН ВЕТЕР И ПАДНАТИ ДРВЈА

-Реклама-

Силно невреме вечерва го зафати тетовдкиот дел, скопскиот дел како и Куманово.

Реклама

Познатиот метеоролог Славчо Попоски објави видео од Скопје, кое може да го поглднете подолу.

-Реклама-

-Согласно најавата дека попладне ќе биде нестабилно со пороен дожд и грмежи, а на повеќе места ќе има појава на невреме со обилен пороен дожд (над 30 l/m2), доколку процесите бидат интензивни и доколку на одредени места локално за кратко време навранат поголеми количини дожд, можно е да дојде до забрзано зголемување на водостојот на малите реки и суводолиците, каде на одредени локации е можно да се јават локални проблеми.

-Реклама-

Интензивни зголемувања на речните водостои и локални комунални проблеми во градските урбани средини може да предизвикаат најавените врнежи кои попладне, според прогнозите, на повеќе места ќе бидат поројни, предупредува УХМР и додава дека посебно треба да се обрне внимание на скопскиот, кумановскиот, кривопаланечкиот, кратовскиот и тетовскиот регион.

УХМР препорачува внимателно движење покрај помалите реки и суводолиците, како и претпазливост на оние места каде се очекуваат поинтезивни врнежи од дожд.

Доколку се јават овие интензивни врнежи, можни се и локални комунални проблеми во градските урбани средини, наведува УХМР.

Погледнете:

https://www.facebook.com/share/v/K2M8y5i17vV85RaP/?mibextid=WC7FNe
- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

(ВИДЕО) НЕВРЕМЕ МОМЕНТОВ ВО ОВИЕ РЕГИОНИ ВО МАКЕДОНИЈА: ПОПЛАВЕНИ УЛИЦИ, СИЛЕН ВЕТЕР И ПАДНАТИ ДРВЈА

-Реклама-

Силно невреме вечерва го зафати тетовдкиот дел, скопскиот дел како и Куманово.

Реклама

Познатиот метеоролог Славчо Попоски објави видео од Скопје, кое може да го поглднете подолу.

-Согласно најавата дека попладне ќе биде нестабилно со пороен дожд и грмежи, а на повеќе места ќе има појава на невреме со обилен пороен дожд (над 30 l/m2), доколку процесите бидат интензивни и доколку на одредени места локално за кратко време навранат поголеми количини дожд, можно е да дојде до забрзано зголемување на водостојот на малите реки и суводолиците, каде на одредени локации е можно да се јават локални проблеми.

Интензивни зголемувања на речните водостои и локални комунални проблеми во градските урбани средини може да предизвикаат најавените врнежи кои попладне, според прогнозите, на повеќе места ќе бидат поројни, предупредува УХМР и додава дека посебно треба да се обрне внимание на скопскиот, кумановскиот, кривопаланечкиот, кратовскиот и тетовскиот регион.

УХМР препорачува внимателно движење покрај помалите реки и суводолиците, како и претпазливост на оние места каде се очекуваат поинтезивни врнежи од дожд.

Доколку се јават овие интензивни врнежи, можни се и локални комунални проблеми во градските урбани средини, наведува УХМР.

Погледнете:

https://www.facebook.com/share/v/K2M8y5i17vV85RaP/?mibextid=WC7FNe
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО