Tuesday, July 16, 2024
25.8 C
Skopje

Светот плаче поради неа : 10 годишно девојче има тело на едногодишно дете

-Реклама-

Бела Томсон е родена со три ретки болести : џуџест раст, тешка комбинирана имунодефициенција и Хиршпрунг-ова болест, која влијае на цревата.

Реклама

Затоа ова 10-годишно девојче изгледа како едногодишно дете.

-Реклама-

Нејзината позитивност стана сензација преку ноќ на TikTok во 2021 година, откако нејзината мајка објави видео на кое таа црта лисица.

-Реклама-

Во 2020 година, лекарите на Бела ја ставија на списокот за трансплантација бидејќи немаше васкуларен пристап.

Борец чија приказна го расплака светот

Бела мораше да почека цревата на другото дете да бидат достапни за операција, рече мама Кајла, додавајќи дека нивното семејство е благодарно на семејството на донаторот на органи, кое ја одобрило донацијата.

– Сега може да преживее, бидејќи има нови црева. Тоа патување ќе ни биде сосема ново во секој поглед – рече таа.

Кајла рече дека ја напуштила работата за да биде „медицинска мајка“ со полно работно време, но операцијата направила долг пат кон ублажување на болката на детето.

Злобни јазици

Иако добиваат голема поддршка, деновиве наидоа на негативни коментари, особено мајка која е обвинета дека искористувала болно дете заради преглед.

10-ГОДИШНО ДЕВОЈЧЕ ИМА ТЕЛО НА ЕДНОГОДИШНО ДЕТЕ: ПОЛА ЖИВОТ ГО ПОМИНАЛА ВО БОЛНИЦА, СВЕТОТ ПЛАЧЕ ПОРАДИ НЕА, А МАЈКА И Е ЖЕСТОКО КРИТИКУВАНА
ЗАНИМЛИВОСТИСВЕТ
Од Александра Последно обновено Јун 29, 2024

Сподели
Бела Томсон е родена со три ретки болести : џуџест раст, тешка комбинирана имунодефициенција и Хиршпрунг-ова болест, која влијае на цревата.

Затоа ова 10-годишно девојче изгледа како едногодишно дете.

Нејзината позитивност стана сензација преку ноќ на TikTok во 2021 година, откако нејзината мајка објави видео на кое таа црта лисица.

Во 2020 година, лекарите на Бела ја ставија на списокот за трансплантација бидејќи немаше васкуларен пристап.

Борец чија приказна го расплака светот

Бела мораше да почека цревата на другото дете да бидат достапни за операција, рече мама Кајла, додавајќи дека нивното семејство е благодарно на семејството на донаторот на органи, кое ја одобрило донацијата.

– Сега може да преживее, бидејќи има нови црева. Тоа патување ќе ни биде сосема ново во секој поглед – рече таа.

Бела Томсон
Кајла рече дека ја напуштила работата за да биде „медицинска мајка“ со полно работно време, но операцијата направила долг пат кон ублажување на болката на детето.

Злобни јазици

Иако добиваат голема поддршка, деновиве наидоа на негативни коментари, особено мајка која е обвинета дека искористувала болно дете заради преглед.

– Никогаш не сакам да одговорам бидејќи не сакам да им го посветам вниманието што го бараат. „Тие само се кријат зад тастатурата“, рече Кајла.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Светот плаче поради неа : 10 годишно девојче има тело на едногодишно дете

-Реклама-

Бела Томсон е родена со три ретки болести : џуџест раст, тешка комбинирана имунодефициенција и Хиршпрунг-ова болест, која влијае на цревата.

Реклама

Затоа ова 10-годишно девојче изгледа како едногодишно дете.

Нејзината позитивност стана сензација преку ноќ на TikTok во 2021 година, откако нејзината мајка објави видео на кое таа црта лисица.

Во 2020 година, лекарите на Бела ја ставија на списокот за трансплантација бидејќи немаше васкуларен пристап.

Борец чија приказна го расплака светот

Бела мораше да почека цревата на другото дете да бидат достапни за операција, рече мама Кајла, додавајќи дека нивното семејство е благодарно на семејството на донаторот на органи, кое ја одобрило донацијата.

– Сега може да преживее, бидејќи има нови црева. Тоа патување ќе ни биде сосема ново во секој поглед – рече таа.

Кајла рече дека ја напуштила работата за да биде „медицинска мајка“ со полно работно време, но операцијата направила долг пат кон ублажување на болката на детето.

Злобни јазици

Иако добиваат голема поддршка, деновиве наидоа на негативни коментари, особено мајка која е обвинета дека искористувала болно дете заради преглед.

10-ГОДИШНО ДЕВОЈЧЕ ИМА ТЕЛО НА ЕДНОГОДИШНО ДЕТЕ: ПОЛА ЖИВОТ ГО ПОМИНАЛА ВО БОЛНИЦА, СВЕТОТ ПЛАЧЕ ПОРАДИ НЕА, А МАЈКА И Е ЖЕСТОКО КРИТИКУВАНА
ЗАНИМЛИВОСТИСВЕТ
Од Александра Последно обновено Јун 29, 2024

Сподели
Бела Томсон е родена со три ретки болести : џуџест раст, тешка комбинирана имунодефициенција и Хиршпрунг-ова болест, која влијае на цревата.

Затоа ова 10-годишно девојче изгледа како едногодишно дете.

Нејзината позитивност стана сензација преку ноќ на TikTok во 2021 година, откако нејзината мајка објави видео на кое таа црта лисица.

Во 2020 година, лекарите на Бела ја ставија на списокот за трансплантација бидејќи немаше васкуларен пристап.

Борец чија приказна го расплака светот

Бела мораше да почека цревата на другото дете да бидат достапни за операција, рече мама Кајла, додавајќи дека нивното семејство е благодарно на семејството на донаторот на органи, кое ја одобрило донацијата.

– Сега може да преживее, бидејќи има нови црева. Тоа патување ќе ни биде сосема ново во секој поглед – рече таа.

Бела Томсон
Кајла рече дека ја напуштила работата за да биде „медицинска мајка“ со полно работно време, но операцијата направила долг пат кон ублажување на болката на детето.

Злобни јазици

Иако добиваат голема поддршка, деновиве наидоа на негативни коментари, особено мајка која е обвинета дека искористувала болно дете заради преглед.

– Никогаш не сакам да одговорам бидејќи не сакам да им го посветам вниманието што го бараат. „Тие само се кријат зад тастатурата“, рече Кајла.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО