Tuesday, July 16, 2024
25.8 C
Skopje

“Се е возможно” е насловот на најновата песна на Јана Спирковска која што беше издадена на 30ти јуни

-Реклама-

“Се е возможно” е насловот на најновата песна на Јана Спирковска која што беше издадена на 30 јуни.

Реклама

Еве што изјави Јана Спирковска:
Кратко био
Јас сум Јана Спирковска и имам 23 години.Мојата љубов кон музиката се појавува уште на моја рана возраст во основно училиште.Најпрво имам снимено преработки на повеќе песни а подоцна почнав да правам и авторска музика.Се имам пријавено на неколку фестивали меѓу кој “Студентско лето” кој се одржува секоја година во Босна.По кратко време учествував на нашиот добро познат фестивал “Макфест” на кој што се преставив со песната “Дел од себе”.Веќе три години имам свој бенд со кој што настапуваме насекаде низ Македонија и кој го носи името “Паблик Бенд”.До сега имам издадено 5 авторски песни.Моите песни се поп жанр и до сега сите се на македонски јазик.Понатаму имам планови да создавам што повеќе авторска музика.
Новата композиција на Јана Спирковска е дело на авторскиот тим Наташа Миха и Дамир Пух, а зад видео записот и монтажата се потпишува Александар Спасенцовски.
Автори на музиката се Наташа Миха и Дамир Пух, текстот е дело на Наташа Миха и аранжманот на Дамир Пух.
Самиот процес на создавање на оваа песна беше многу спонтан и интересен и можам да кажам дека целосно се реализира мојата првична идеја.
Пораката која што сакам да ја испратам со оваа е песна е дека треба луѓето повеќе да веруваат во себе, да бидат она што посакуваат да бидат и да знаат дека се е возможно.
Оваа песна можам да кажам дека ми е најдрага до сега бидејќи најмногу ме опишува мене како личност.
Ова е мојата втора песна која што е снимена во GreenRoomStudio.
Целата замисла на спотот беше да се долови диско атмосфера која што ќе одговара на ритамот на песната и да има што поприродни сцени.Сцената во диското е снимена во Club Pure.Главниот лик кој што се појавува во спотот заедно со Јана е Јован Фичорски.
Голема благодарност до сите што помогнаа за реализирање на овој проект меѓу кои се Бадел Македонија, Club Pure, Shiny Macedonia и The One Luxury Suites and Apartments by Cvetkovic.
За многу кратко време имам во план да реализирам уште една песна која што ќе биде исто така на македонски јазик.
Instagram: https://www.instagram.com/spirkovskajana/?hl=en
Линк за песната: https://www.youtube.com/watch?v=YLNVKVMhLvU

-Реклама-
- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

“Се е возможно” е насловот на најновата песна на Јана Спирковска која што беше издадена на 30ти јуни

-Реклама-

“Се е возможно” е насловот на најновата песна на Јана Спирковска која што беше издадена на 30 јуни.

Реклама

Еве што изјави Јана Спирковска:
Кратко био
Јас сум Јана Спирковска и имам 23 години.Мојата љубов кон музиката се појавува уште на моја рана возраст во основно училиште.Најпрво имам снимено преработки на повеќе песни а подоцна почнав да правам и авторска музика.Се имам пријавено на неколку фестивали меѓу кој “Студентско лето” кој се одржува секоја година во Босна.По кратко време учествував на нашиот добро познат фестивал “Макфест” на кој што се преставив со песната “Дел од себе”.Веќе три години имам свој бенд со кој што настапуваме насекаде низ Македонија и кој го носи името “Паблик Бенд”.До сега имам издадено 5 авторски песни.Моите песни се поп жанр и до сега сите се на македонски јазик.Понатаму имам планови да создавам што повеќе авторска музика.
Новата композиција на Јана Спирковска е дело на авторскиот тим Наташа Миха и Дамир Пух, а зад видео записот и монтажата се потпишува Александар Спасенцовски.
Автори на музиката се Наташа Миха и Дамир Пух, текстот е дело на Наташа Миха и аранжманот на Дамир Пух.
Самиот процес на создавање на оваа песна беше многу спонтан и интересен и можам да кажам дека целосно се реализира мојата првична идеја.
Пораката која што сакам да ја испратам со оваа е песна е дека треба луѓето повеќе да веруваат во себе, да бидат она што посакуваат да бидат и да знаат дека се е возможно.
Оваа песна можам да кажам дека ми е најдрага до сега бидејќи најмногу ме опишува мене како личност.
Ова е мојата втора песна која што е снимена во GreenRoomStudio.
Целата замисла на спотот беше да се долови диско атмосфера која што ќе одговара на ритамот на песната и да има што поприродни сцени.Сцената во диското е снимена во Club Pure.Главниот лик кој што се појавува во спотот заедно со Јана е Јован Фичорски.
Голема благодарност до сите што помогнаа за реализирање на овој проект меѓу кои се Бадел Македонија, Club Pure, Shiny Macedonia и The One Luxury Suites and Apartments by Cvetkovic.
За многу кратко време имам во план да реализирам уште една песна која што ќе биде исто така на македонски јазик.
Instagram: https://www.instagram.com/spirkovskajana/?hl=en
Линк за песната: https://www.youtube.com/watch?v=YLNVKVMhLvU
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО