Tuesday, July 16, 2024
25.8 C
Skopje

Како да заспиете на 30 степени? Мали трикови ќе ви помогнат да заспиете на жешкото дури и ако немате клима во спалната соба

-Реклама-

Во текот на топлите летни денови многу луѓе имаат проблеми со сонот. Оние кои немаат клима да ја разладат просторијата се во вистинска неволја, но сепак нештата не се толку црни и постојат трикови кои ќе ви помогнат полесно да заспиете.

Реклама

Клучот е во умереноста, а ако не морате, не вклучувајте клима, и обидете се да се разладите пред да си легнете.

-Реклама-

Не дремнувајте во текот на денот
Топлината може да ве замори повеќе од вообичаените активности. Нашето тело користи енергија за да ја регулира својата температура. Кога е жешко, важно е да се истакне дека спиењето е само за ноќно време.

-Реклама-

Време за спиење
Топлото време може да ве натера да ги промените вашите навики. Сепак, потрудете се да се држите до рутината бидејќи постои можност менувањето на дневниот ритам да ви го уништи сонот. Спијте како порано ако можете.

Проветрувајте ја просторијата
Погрижете се вашата спална соба да биде колку што е можно проветрена и разладена. Во текот на денот спуштете ги ролетните и затворете ги прозорците од сончевата страна за да не влезе топол воздух во куќата. Задолжително отворете ги прозорците пред спиење, колку и да изгледа апсурдно, надвор не е толку топло.

Постелнина
Ослободете се од непотребната постелнина, но чувајте лесни ќебиња. Тенките памучни навлаки ја апсорбираат потта.

Вентилатори
И најмалиот вентилатор во текот на ноќта може да ви помогне, особено ако влажноста на воздухот е висока. Избегнувајте да спиете под клима уредот.

Хидрирајте се
Пијте доволно вода во текот на денот, но избегнувајте да пиете пред да заспиете. Жедта веројатно нема да ве разбуди – но потребата да одите во тоалет ќе ве разбуди, па бидете внимателни.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Како да заспиете на 30 степени? Мали трикови ќе ви помогнат да заспиете на жешкото дури и ако немате клима во спалната соба

-Реклама-

Во текот на топлите летни денови многу луѓе имаат проблеми со сонот. Оние кои немаат клима да ја разладат просторијата се во вистинска неволја, но сепак нештата не се толку црни и постојат трикови кои ќе ви помогнат полесно да заспиете.

Реклама

Клучот е во умереноста, а ако не морате, не вклучувајте клима, и обидете се да се разладите пред да си легнете.

Не дремнувајте во текот на денот
Топлината може да ве замори повеќе од вообичаените активности. Нашето тело користи енергија за да ја регулира својата температура. Кога е жешко, важно е да се истакне дека спиењето е само за ноќно време.

Време за спиење
Топлото време може да ве натера да ги промените вашите навики. Сепак, потрудете се да се држите до рутината бидејќи постои можност менувањето на дневниот ритам да ви го уништи сонот. Спијте како порано ако можете.

Проветрувајте ја просторијата
Погрижете се вашата спална соба да биде колку што е можно проветрена и разладена. Во текот на денот спуштете ги ролетните и затворете ги прозорците од сончевата страна за да не влезе топол воздух во куќата. Задолжително отворете ги прозорците пред спиење, колку и да изгледа апсурдно, надвор не е толку топло.

Постелнина
Ослободете се од непотребната постелнина, но чувајте лесни ќебиња. Тенките памучни навлаки ја апсорбираат потта.

Вентилатори
И најмалиот вентилатор во текот на ноќта може да ви помогне, особено ако влажноста на воздухот е висока. Избегнувајте да спиете под клима уредот.

Хидрирајте се
Пијте доволно вода во текот на денот, но избегнувајте да пиете пред да заспиете. Жедта веројатно нема да ве разбуди – но потребата да одите во тоалет ќе ве разбуди, па бидете внимателни.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО