Monday, September 25, 2023
18.8 C
Skopje
HomeВЕСТИРКЕ ги соопшти новите цени на горивата во Македонија кои ќе важат...

РКЕ ги соопшти новите цени на горивата во Македонија кои ќе важат од полноќ

-Реклама-

РКЕ пред малку ги сподели најновите цени на гоpивата во Македонија.

Трговците на големо и трговците на мало со нафтени деривати и горива за транспорт можат да ги формираат цените на одделни нафтени деривати и горива за транспорт и пониско од највисоките цени утврдени во став (1) од овој член.

Oва се најновите цени кои ќе важат од вечерва на полноќ:

– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 93,00 (денари/литар)
– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 98 – 95,00 (денари/литар)

– Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 97,00 (денари/литар)
– Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 92,50 (денари/литар)

– Мазут М-1 НС – 60,569 (денари/килограм)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

РКЕ ги соопшти новите цени на горивата во Македонија кои ќе важат од полноќ

Реклама

РКЕ пред малку ги сподели најновите цени на гоpивата во Македонија.

Трговците на големо и трговците на мало со нафтени деривати и горива за транспорт можат да ги формираат цените на одделни нафтени деривати и горива за транспорт и пониско од највисоките цени утврдени во став (1) од овој член.

Oва се најновите цени кои ќе важат од вечерва на полноќ:

– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 93,00 (денари/литар)
– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 98 – 95,00 (денари/литар)

– Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 97,00 (денари/литар)
– Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 92,50 (денари/литар)

– Мазут М-1 НС – 60,569 (денари/килограм)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО