Tuesday, May 21, 2024
21.8 C
Skopje

Пред малку РКЕ ја донесе одлуката: Ова се новите цени на гоpивата во Македонија од полноќ

-Реклама-

Реклама

-Реклама-

-Реклама-

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги денеска донесе одлука цената на горивата да не се промени.

-Малопродажните цени на нафтените деривати не се променуваат, односно остануваат на исто ниво како што се утврдени согласно одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги од 12.03.2022 година, велат од РКЕ.

Ова се актуелните цени на горивата кои продолжуваат да важат:

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 86,50 (денари/литар)
Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 88,50 (денари/литар)

Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 88,00 (денари/литар)
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 83,50 (денари/литар)

Мазут М-1 НС 60,914 (денари/килограм)

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Пред малку РКЕ ја донесе одлуката: Ова се новите цени на гоpивата во Македонија од полноќ

-Реклама-

Реклама

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги денеска донесе одлука цената на горивата да не се промени.

-Малопродажните цени на нафтените деривати не се променуваат, односно остануваат на исто ниво како што се утврдени согласно одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги од 12.03.2022 година, велат од РКЕ.

Ова се актуелните цени на горивата кои продолжуваат да важат:

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 86,50 (денари/литар)
Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 88,50 (денари/литар)

Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 88,00 (денари/литар)
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 83,50 (денари/литар)

Мазут М-1 НС 60,914 (денари/килограм)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО