Tuesday, July 23, 2024
33.8 C
Skopje

РКЕ ЈА ДОНЕСЕ ОДЛУКАТА: Од полноќ во Македонија цените на горивата на бензин и дизел остануваат исти, мазутот поскапен

-Реклама-

Реклама

Вечерва Регулаторната комисија ги објави новите цени на нафтените деривати.

-Реклама-

-Реклама-

Бензинот и дизелот од полноќ ќе се продаваат по иста цена, додека поскапува мазутот за два денара.

Највисоките малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт, изнесуваат: – Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 79,00 (денари/литар) – Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 98 – 81,00 (денари/литар) –

Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 77,00 (денари/литар) – Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 75,50 (денари/литар) – Мазут М-1 НС – 52,354 (денари/килограм).

Со најновата одлука на Регулаторната комисија за енергетика се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,54 проценти во однос на вчерашната одлука.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

РКЕ ЈА ДОНЕСЕ ОДЛУКАТА: Од полноќ во Македонија цените на горивата на бензин и дизел остануваат исти, мазутот поскапен

-Реклама-

Реклама

Вечерва Регулаторната комисија ги објави новите цени на нафтените деривати.

Бензинот и дизелот од полноќ ќе се продаваат по иста цена, додека поскапува мазутот за два денара.

Највисоките малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт, изнесуваат: – Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 79,00 (денари/литар) – Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 98 – 81,00 (денари/литар) –

Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 77,00 (денари/литар) – Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 75,50 (денари/литар) – Мазут М-1 НС – 52,354 (денари/килограм).

Со најновата одлука на Регулаторната комисија за енергетика се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,54 проценти во однос на вчерашната одлука.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО