Sunday, September 24, 2023
18.8 C
Skopje
HomeВЕСТИУништена е чернобилска лабораторија

Уништена е чернобилска лабораторија

-Реклама-

Државната агенција на Украина за управување со зоната на исклучување објави дека руските војници ја „ограбиле и уништиле“ Централната аналитичка лабораторија во Чернобил, која преработувала многу радиоактивен отпад.

Агенцијата на Фејсбук објави дека лабораторијата има „високо активни примероци и примероци од радионуклиди, кои денес се во рацете на непријателот“.

Лабораторијата, чија изградба чинеше околу шест милиони евра, содржеше и „вредна аналитичка опрема“ која не беше достапна никаде во Европа, соопшти агенцијата.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

Уништена е чернобилска лабораторија

Реклама

Државната агенција на Украина за управување со зоната на исклучување објави дека руските војници ја „ограбиле и уништиле“ Централната аналитичка лабораторија во Чернобил, која преработувала многу радиоактивен отпад.

Агенцијата на Фејсбук објави дека лабораторијата има „високо активни примероци и примероци од радионуклиди, кои денес се во рацете на непријателот“.

Лабораторијата, чија изградба чинеше околу шест милиони евра, содржеше и „вредна аналитичка опрема“ која не беше достапна никаде во Европа, соопшти агенцијата.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО