Monday, September 25, 2023
18.8 C
Skopje
HomeВЕСТИУтрово е регистриран нов земјотрес во Македонија

Утрово е регистриран нов земјотрес во Македонија

-Реклама-

Утрово е регистриран земјотрес 106 километри јужно од Скопје кој потекнува од епицентрално подрачје Битола.

Како што информира Сеизмолошката опсерваторија, земјотресот кој потекнува од Битолското епицентрално подрачје е регистриран во 6:15 часот на 106 километри јужно од Скопје со Рихтерова локална магнитуда ML2.8 и интензитет од 3 степени според Европската макросеизмичка скала.

Потресот бил почувствуван од населението во Битола, Ресен и околината.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

Утрово е регистриран нов земјотрес во Македонија

Реклама

Утрово е регистриран земјотрес 106 километри јужно од Скопје кој потекнува од епицентрално подрачје Битола.

Како што информира Сеизмолошката опсерваторија, земјотресот кој потекнува од Битолското епицентрално подрачје е регистриран во 6:15 часот на 106 километри јужно од Скопје со Рихтерова локална магнитуда ML2.8 и интензитет од 3 степени според Европската макросеизмичка скала.

Потресот бил почувствуван од населението во Битола, Ресен и околината.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО