Tuesday, July 9, 2024
28.8 C
Skopje

(ВИДЕО) ПОТРЕСНА ИСПОВЕД на Украинката Илона

-Реклама-

Реклама

Украинката Илона Лемеха (30) морала да го напушти домот, семејството и земјата за да побегне од областа зафатена од војна.

-Реклама-

Таа отпатувала низ Унгарија и успеала да добие виза за да дојде во Велика Британија, пишува Sky News.

-Реклама-

Илона е една од првите украински бегалци што пристигнаа во Британија како дел од програмата „Домови за Украина“, која им овозможува на Британците да ги спонзорираат Украинците со тоа што ќе ги доведат да живеат во нивните домови.

Пред средбата на аеродромот, Сара Хедли и Илона комуницирале само преку СМС пораки, откако стапиле во контакт преку Фејсбук група која ги поврзува Украинците со британските домаќини.

„Гледајќи го очајот на сите овие луѓе и семејства… Нам ни е толку тешко да разбереме како се чувствуваат бидејќи не сме доживеале такво нешто, но разбираме кога некому му треба помош“, рече Сара, чиј сопруг и децата го поддржуваат неа.

Семејството ќе добива 350 фунти (околу 3.000 фунти) месечно за сместување, но рекоа дека тоа ќе го направат бесплатно и ќе платат за нејзиниот лет до Лондон.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

(ВИДЕО) ПОТРЕСНА ИСПОВЕД на Украинката Илона

-Реклама-

Реклама

Украинката Илона Лемеха (30) морала да го напушти домот, семејството и земјата за да побегне од областа зафатена од војна.

Таа отпатувала низ Унгарија и успеала да добие виза за да дојде во Велика Британија, пишува Sky News.

Илона е една од првите украински бегалци што пристигнаа во Британија како дел од програмата „Домови за Украина“, која им овозможува на Британците да ги спонзорираат Украинците со тоа што ќе ги доведат да живеат во нивните домови.

Пред средбата на аеродромот, Сара Хедли и Илона комуницирале само преку СМС пораки, откако стапиле во контакт преку Фејсбук група која ги поврзува Украинците со британските домаќини.

„Гледајќи го очајот на сите овие луѓе и семејства… Нам ни е толку тешко да разбереме како се чувствуваат бидејќи не сме доживеале такво нешто, но разбираме кога некому му треба помош“, рече Сара, чиј сопруг и децата го поддржуваат неа.

Семејството ќе добива 350 фунти (околу 3.000 фунти) месечно за сместување, но рекоа дека тоа ќе го направат бесплатно и ќе платат за нејзиниот лет до Лондон.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО