Sunday, June 16, 2024
29.8 C
Skopje

Викендов доаѓа летното сметање на времето

-Реклама-

Реклама

Од недела почнува летното сметање на времето.

-Реклама-

Ноќта меѓу сабота и недела стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час напред што значи дека наместо два ќе биде три часот.

-Реклама-

Летното сметање на времето почнува секој последен викенд во март и трае до последниот викенд во октомври, кога повторно настапува зимоското сметање на времето.

Годинава летното сметање на времето ќе трае до 30 октомври во 3 часот по полноќ.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Викендов доаѓа летното сметање на времето

-Реклама-

Реклама

Од недела почнува летното сметање на времето.

Ноќта меѓу сабота и недела стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час напред што значи дека наместо два ќе биде три часот.

Летното сметање на времето почнува секој последен викенд во март и трае до последниот викенд во октомври, кога повторно настапува зимоското сметање на времето.

Годинава летното сметање на времето ќе трае до 30 октомври во 3 часот по полноќ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО