Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

ОФИЦИЈАЛНО: Македонија избра претседател, постигнат е цензус од 40%

-Реклама-

Македонија избра претседател, постигнат е цензусот од 40%

Реклама

Како што известува ДИК постигнат е цензус за претседателските избори.

-Реклама-

Македонија ќе добие нов претседател, бидејќи излезноста е над 40%.

-Реклама-

Бојкотот на ДУИ не успеа, иако тие не гласаа за претседател.

За да има избор потребно е да излезат над 40 отато од запишаните избирачи. Овој услов е исполнет.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

ОФИЦИЈАЛНО: Македонија избра претседател, постигнат е цензус од 40%

-Реклама-

Македонија избра претседател, постигнат е цензусот од 40%

Реклама

Како што известува ДИК постигнат е цензус за претседателските избори.

Македонија ќе добие нов претседател, бидејќи излезноста е над 40%.

Бојкотот на ДУИ не успеа, иако тие не гласаа за претседател.

За да има избор потребно е да излезат над 40 отато од запишаните избирачи. Овој услов е исполнет.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО