Wednesday, May 22, 2024
14.8 C
Skopje

НАЈНОВИ информации за случајот со убиената Данка Илиќ: Во Злота земени за вештачење се лопати и моторна пила

-Реклама-

НАЈНОВИ информации за случајот со убиената Данка Илиќ: Во Злота земени за вештачење се лопати и моторна пила

Реклама

На 26 март во Бањско поле е убиена Данка Илиќ (2), а како осомничени се уапсени Срѓан Јанковиќ (50) од селото Лука, Дејан Драгијевиќ (50), потоа неговиот брат Далибор (40), а како осомничени се уапсени и нивниот татко за ова кривично дело Радослав.

-Реклама-

Телото на детето се уште не е пронајдено, а истрагата нареди вештачење да ги вештачат пронајдените траги во автомобилот на ЈКП „Водовод“ Бор управуван од горенаведените Срѓан и Дејан, а како што неофицијално дознаваме, земените предмети од куќата на Драгијевиќ во селото се вештачат и „Освен возилото има и лопати, како и моторна пила што е одземена од куќата на Драгијевиќ.

-Реклама-

Да потсетиме, осомничениот Дејан Драгијевиќ (50) деталите за убиството на детето ги изнесе во Вишото јавно обвинителство во Зајечар.

Сепак, тој не сакаше да открие каде го фрлил телото на Дунка.

Срѓан Јанковиќ (50) не зборувал за делото.

Во Вишото јавно обвинителство во Зајечар биле сослушани родителите на Данка, Ивана и Милош, кои, како што се наведува, опишале како бил кобниот ден кога исчезнала нивната ќерка.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

НАЈНОВИ информации за случајот со убиената Данка Илиќ: Во Злота земени за вештачење се лопати и моторна пила

-Реклама-

НАЈНОВИ информации за случајот со убиената Данка Илиќ: Во Злота земени за вештачење се лопати и моторна пила

Реклама

На 26 март во Бањско поле е убиена Данка Илиќ (2), а како осомничени се уапсени Срѓан Јанковиќ (50) од селото Лука, Дејан Драгијевиќ (50), потоа неговиот брат Далибор (40), а како осомничени се уапсени и нивниот татко за ова кривично дело Радослав.

Телото на детето се уште не е пронајдено, а истрагата нареди вештачење да ги вештачат пронајдените траги во автомобилот на ЈКП „Водовод“ Бор управуван од горенаведените Срѓан и Дејан, а како што неофицијално дознаваме, земените предмети од куќата на Драгијевиќ во селото се вештачат и „Освен возилото има и лопати, како и моторна пила што е одземена од куќата на Драгијевиќ.

Да потсетиме, осомничениот Дејан Драгијевиќ (50) деталите за убиството на детето ги изнесе во Вишото јавно обвинителство во Зајечар.

Сепак, тој не сакаше да открие каде го фрлил телото на Дунка.

Срѓан Јанковиќ (50) не зборувал за делото.

Во Вишото јавно обвинителство во Зајечар биле сослушани родителите на Данка, Ивана и Милош, кои, како што се наведува, опишале како бил кобниот ден кога исчезнала нивната ќерка.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО